Ratatouille, blandade grönsaker från Provence

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Ratatouille, blandade grönsaker från Provence

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Aubergine

1.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Paprika grön

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Krossade tomater

2.0 

burkar

Timjan torkad

0.5 

tsk

Rosmarin torkad

0.5 

tsk

Lagerblad

2.0 

blad

Tabasco röd

2.0 

stänk

Strösocker

0.5 

msk

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 27

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1

Recept: 521 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 327 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 1.0 styck 14%

Zucchini 1.0 styck 10%

Paprika grön 1.0 styck 5%

Paprika röd 1.0 styck 7%

Gul lök 2.0 styck 20%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 5%

Krossade tomater 2.0 burkar 34%

Timjan torkad 0.5 tsk 0%

Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%

Lagerblad 2.0 blad 1%

Tabasco röd 2.0 stänk 0%

Strösocker 0.5 msk 5%

Salt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Skala och grovhacka lök. Skala och finhacka vitlök. Skär paprika, zucchini och aubergine i 2 centimeter stora kuber.
  2. Värm olivolja i en stekgryta eller stor kastrull. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg.
  3. Tillsätt auberginen, zucchinin och paprikan. Fräs ytterligar några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater. Rör om. Tillsätt timjan, rosmarin, lagerblad, socker, tabasco, salt och peppar. Koka under lock cirka 20 minuter, gärna längre.
  5. Serveras som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Eller till pasta. Ratatouille blir godare om den får stå i kylen över natten. Värm innan servering.

Kockens kommentar

Ratatouille har sitt ursprung från Nice i Frankrike. Ordet från det occitanska (sydfranska) " ratatolha" och närbesläktat med franskans "ratouiller" och "tatouiller" med betydelsen att röra om. Från slutet av 1700-talet i betydelsen "grov gryta". Dagens recept härstammar från början av 1900-talet.

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Ratatouille, blandade grönsaker från Provence