Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 27

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1
Recept: 521 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aubergine 1.0 styck 14%
Zucchini 1.0 styck 10%
Paprika grön 1.0 styck 5%
Paprika röd 1.0 styck 7%
Gul lök 2.0 styck 20%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 5%
Krossade tomater 2.0 burkar 34%
Timjan torkad 0.5 tsk 0%
Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%
Lagerblad 2.0 blad 1%
Tabasco röd 2.0 stänk 0%
Strösocker 0.5 msk 5%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (45 min )
- Skala och grovhacka lök. Skala och finhacka vitlök. Skär paprika, zucchini och aubergine i 2 centimeter stora kuber.
- Värm olivolja i en stekgryta eller stor kastrull. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg.
- Tillsätt auberginen, zucchinin och paprikan. Fräs ytterligar några minuter.
- Tillsätt krossade tomater. Rör om. Tillsätt timjan, rosmarin, lagerblad, socker, tabasco, salt och peppar. Koka under lock cirka 20 minuter, gärna längre.
- Serveras som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Eller till pasta. Ratatouille blir godare om den får stå i kylen över natten. Värm innan servering.
Kockens kommentar
Ratatouille har sitt ursprung från Nice i Frankrike. Ordet från det occitanska (sydfranska) " ratatolha" och närbesläktat med franskans "ratouiller" och "tatouiller" med betydelsen att röra om. Från slutet av 1700-talet i betydelsen "grov gryta". Dagens recept härstammar från början av 1900-talet.
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget