Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Rödlök

0.5 

styck

Dill finhackad

2.0 

msk

Creme fraiche

2.0 

dl

Stenbitsrom röd ¤

100.0 

gram

 

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Om dippsåser >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 0

Recept: 798 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 20%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 124 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödlök 0.5 styck 4%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Creme fraiche 2.0 dl 81%

Stenbitsrom röd ¤ 100.0 gram 15%

 

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Skala och finhacka rödlök. Hacka dill.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå kallt innan servering.

Kockens kommentar

Kall romsås passar utmärkt till fiskrätter, bakad potatis och som dipsås.

Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser

Liknande recept som Enkel kall romsås