Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2339 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök el. annan lök 2.0 styck 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Morot 1.0 styck 2%
Potatis 3.0 styck 9%
Vitkål ansad 250.0 gram 3%
Rödbeta 6.0 styck 13%
Vatten till soppa 1.5 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 5%
Vinäger 2.0 msk 0%
Matfett till stekning 1.0 msk 4%
Garnering:
Creme fraiche 2.0 dl 28%
Timjan färsk 0%
Kuvertbröd 4.0 styck 33%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötter, potatis och rödbetor. Skär morötter och potatis i skivor. Strimla vitkål och rödbetor.
- Fräs löken mjuk och glansig i matfett i en gryta på medelhög värme.
- Häll i vatten+fond. Tillsätt potatis, vitkål, morötter och rödbetor. Koka tills de är knappt mjuka i cirka 15 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Häll upp i tallrikar och toppa med en klick créme fraiche. Garnera med färsk timjan.
Fler recept inom Rotfruktssoppa
Liknande recept som Mammas rödbetssoppa
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotsaksminestrone med örtkeso
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Palsternackssoppa med curry och kokos
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatissoppa med kryddiga hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Morotssoppa med apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Krämig rotsellerisoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med citron
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med svampmacka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande morotssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan