Kryddstark krabbsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kryddstark krabbsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabba kokt

1.0 

styck

Mjölk

1.0 

liter

Vispgrädde

2.0 

dl

Skaldjursfond konc.

1.0 

dl

Konjak/brandy

1.0 

msk

Ketchup

1.0 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

msk

Gräslök

0.2 

knippe

Salt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Kockskolan:

 

Om chilipasta >

 

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 468

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1870 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 381 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabba kokt 1.0 styck 7%

Mjölk 1.0 liter 32%

Vispgrädde 2.0 dl 38%

Skaldjursfond konc. 1.0 dl 14%

Konjak/brandy 1.0 msk 2%

Ketchup 1.0 dl 6%

Sambal oelekpasta } 1.0 msk 0%

Gräslök 0.2 knippe 0%

Salt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Kockskolan:

Om chilipasta > Äts ej

Ger 2 tallrikar/portion 

Tillagning (25 min )

  1. Rensa krabban.

  2. Häll mjölk, grädde, fond, ketchup och konjak i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt och sambal oelek.

  3. Häll upp i tallrikar, fördela krabban och garnera med kryddgrönt, t.ex. gräslök. Mal svartpeppar över soppan.

Kockens kommentar

Förberedelsetiden avser rensning av krabba och kan förkortas om burkkrabba används, eller som i vårt fall där vi använt kamtjatkakrabbas köttiga ben. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Kryddstark krabbsoppa