Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 468

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1870 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Krabba kokt 1.0 styck 7%
Mjölk 1.0 liter 32%
Vispgrädde 2.0 dl 38%
Skaldjursfond konc. 1.0 dl 14%
Konjak/brandy 1.0 msk 2%
Ketchup 1.0 dl 6%
Sambal oelekpasta } 1.0 msk 0%
Gräslök 0.2 knippe 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om chilipasta > Äts ej
Ger 2 tallrikar/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Rensa krabban.
- Häll mjölk, grädde, fond, ketchup och konjak i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
- Häll upp i tallrikar, fördela krabban och garnera med kryddgrönt, t.ex. gräslök. Mal svartpeppar över soppan.
Kockens kommentar
Förberedelsetiden avser rensning av krabba och kan förkortas om burkkrabba används, eller som i vårt fall där vi använt kamtjatkakrabbas köttiga ben. Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.
Fler recept inom Skaldjurssoppa
Liknande recept som Kryddstark krabbsoppa
-
Krämig räksoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clam chowder i bröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande skaldjursgryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Billy Bi, fransk-amerikansk krämig musselsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Seafood Gumbo
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thailändsk het räksoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kräftsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bisque de homard, krämig hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan