Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

800.0 

gram

Torskfilé

400.0 

gram

Gul lök

1.5 

styck

Paprika grön

0.5 

styck

Blekselleri

2.0 

stjälkar

Matolja (rapsolja)

1.8 

dl

Vetemjöl

0.5 

dl

Tomatpuré konserv

0.8 

dl

Vatten

1.5 

liter

Chilipulver

1.0 

tsk

Kajennpepparpulver

0.5 

tsk

Paprikapulver

1.0 

tsk

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Timjan torkad

0.5 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Lagerblad

2.0 

blad

Timjan till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om kreolköket >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3010 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 723 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 800.0 gram 10%

Torskfilé 400.0 gram 10%

Gul lök 1.5 styck 3%

Paprika grön 0.5 styck 0%

Blekselleri 2.0 stjälkar 0%

Matolja (rapsolja) 1.8 dl 46%

Vetemjöl 0.5 dl 4%

Tomatpuré konserv 0.8 dl 1%

Vatten 1.5 liter 0%

Chilipulver 1.0 tsk 0%

Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%

Paprikapulver 1.0 tsk 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Timjan torkad 0.5 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Lagerblad 2.0 blad 0%

Timjan till garnering 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 22%

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > %

Om kreolköket > %

Tillagning (40 min )

  1. Skala och grovhacka lök. Kärna ur och grovhacka paprika. Finhacka selleri.
  2. Hetta upp 1/3 av oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, paprika och selleri på låg värme tills mjuka, 8-10 minuter. Ställ åt sidan.
  3. Häll resten av oljan och mjöl i en stekpanna. Hetta upp på högsta värme under ständig omrörning tills mörkbrun, cirka 5 minuter. Häll över grönsakerna.
  4. Tillsätt vatten och tomatpuré. Rör tills allt är blandat. Tillsätt kryddor. Pressa ner vitlök. Låt sjuda cirka 15 minuter.
  5. Tärna fisk. Skala räkor. Tillsätt i grytan. Koka ett par minuter tills fisk och räkor är genomkokta.
  6. Garnera med timjankvistar. Servera med baugetteskivor att doppa med.

Kockens kommentar

Variera genom att byta till annan fisk och/eller skaldjur. Prova musslor, krabba eller andra vita fiskar. Gumbo är en klassisk rätt från kreol- och cajunköken i Louisiana, USA. Läs mer om båda köken, se > Om kreolköket.

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Seafood Gumbo