Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 847

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3390 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 1.0 kilo 10%
Sidfläsk rökt 200.0 gram 23%
Schalottenlök 4.0 styck 2%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Olivolja 0.5 dl 11%
Vitt vin 2.0 dl 4%
Fiskbuljong 4.0 dl 0%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Körsbärstomater burk 1.0 burk 2%
Grädde 3.0 dl 32%
Bladpersilja 0%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skrubba musslor om det behövs. Släng alla som inte stänger dig när du knackar på den. Skär fläsk i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja.
- Stek fläsket i olja tills det får lite färg. Tillsätt lök och vitlök. Fräs i 1 minut. Häll i tomat, vin och buljong, koka upp. När det kokar lägg ner musslorna och lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig, 3-4 minuter.
- Sila över buljongen till en ny kastrull. Tillsätt grädde. Koka i 3-4 minuter. Mixa buljongen skummig.
- Servera musslor på ett fat och soppan i en stor skål. Strö över persilja. Servera med gott bröd att doppa i soppan.
Fler recept inom Skaldjurssoppa
Liknande recept som Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
-
Krämig räksoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clam chowder i bröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande skaldjursgryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Billy Bi, fransk-amerikansk krämig musselsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Seafood Gumbo
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thailändsk het räksoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kräftsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bisque de homard, krämig hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan