Bisque de homard, krämig hummersoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bisque de homard, krämig hummersoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hummer med skal kokt

1.0 

styck

Mjölk

1.0 

liter

Vispgrädde

2.0 

dl

Hummerfond konc.

1.0 

dl

Konjak/brandy

1.0 

msk

Dill

2.0 

kvistar

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Kuvertbröd

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

Om bisque >

 

 

Så kokas hummer >

 

 

Om skaldjursbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 445 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 1.0 styck 9%

Mjölk 1.0 liter 23%

Vispgrädde 2.0 dl 27%

Hummerfond konc. 1.0 dl 10%

Konjak/brandy 1.0 msk 1%

Dill 2.0 kvistar 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Kuvertbröd 4.0 styck 30%

 

Kockskolan:

Ger 2 tallrikar/portion 

Om bisque > Äts ej

Så kokas hummer > Äts ej

Om skaldjursbuljong > Äts ej

Tillagning (14 min )

  1. Rensa hummern.
  2. Häll mjölk, grädde, fond och konjak i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt.
  3. Häll upp i tallrikar, fördela hummern och garnera med kryddgrönt, helst dill.

Kockens kommentar

Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong. Har man tillgång till hummerfond byter man ut detta mot mjölk och den koncentrerade fonden. Tillsätt eventuellt lite mer grädde. Denna soppa fungerar utmärkt som förrättssoppa. Halvera då mängderna, förutom hummern, vilket gör soppan lite mer lyxig.

Bisque (eng. bisk, clowder) = redd soppa med grädde. Skaldjurskött brukar placeras i mitten av soppan som dekoration. Begreppet används ibland även om dito fågel-, grönsaks- eller svampsoppa. Ursprunget är en kryddstark soppa av kött/viltkött som garnerades med kräftkött. På 1600-talet blev det en skaldjurssoppa med namn från den spanska provinsen Vizcaina som även givit namn åt Biscayabukten. Källa: Larousse: Gastronomique.


Tillhörande recept

Koka hummerbuljong

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Bisque de homard, krämig hummersoppa