Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 1151

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 22%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 1.5 kilo 11%
Schalottenlök 2.0 styck 1%
Torrt vitt vin 4.0 dl 6%
Grädde 8.0 dl 63%
Persilja 1.0 kruka 0%
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 14%
Äggula 1.0 styck 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Om soppor > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Borsta och skrapa musselskalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas. Finhacka schalottenlök. Hacka persilja. Dela smördegsplattor i 2 delar och kavla ut dem.
- Soppa: Fräs lök i smör på medelvärme utan att bränna i en tjockbottnad kastrull. Häll på vitt vin och koka upp. Tillsätt musslor. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. Fiska upp musslorna.
- Tillsätt grädde till kastrullen. Koka på medelvärme tills soppan börjar tjockna, cirka 20 minuter.
- Ta under tiden ut musslorna från skalen. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
- Smördegstäcke: Tillsätt persilja och musslor till soppan. Häll upp i ugnsfasta soppskålar. Pensla soppskålarnas kant på utsidan med äggula. Lägg över smördegen och tryck till runt kanten. Pensla degen med äggula.
- Baka: Ställ in skålarna i ugn cirka 10 minuter tills locket har rest sig och fått färg.
Fler recept inom Skaldjurssoppa
Liknande recept som Krämig musselsoppa under smördegstäcke
-
Krämig räksoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clam chowder i bröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande skaldjursgryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Billy Bi, fransk-amerikansk krämig musselsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Seafood Gumbo
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thailändsk het räksoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kräftsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bisque de homard, krämig hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan