Kokosdoftande skaldjursgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokosdoftande skaldjursgryta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Skaldjursmix

1.0 

kilo

Vårlök

100.0 

gram

Ingefära

5.0 

cm

Thaibasilika

1.0 

kruka

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Söt/sweet chilisås

1.0 

dl

Risvinäger

2.0 

msk

Citronskal

1.0 

styck

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 792

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3169 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 536 gram)

Ingredienser

Visa:

Skaldjursmix 1.0 kilo 25%

Vårlök 100.0 gram 1%

Ingefära 5.0 cm 1%

Thaibasilika 1.0 kruka 0%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 21%

Söt/sweet chilisås 1.0 dl 7%

Risvinäger 2.0 msk 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 8%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 27%

 

Kockskolan:

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Skär vårlök i ½-centimeter stora bitar. Skala och finhacka ingefära.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i vårlök och ingefära. Fräs en kort stund.
  4. Lägg i skaldjur och fräs hastigt.
  5. Slå på kokosmjölk, sweetchilisås och risvinäger. Låt puttra cirka 5 minuter.
  6. Grovhacka basilika. Riv skalet av citron. Blanda ned i grytan. Smaka av.
  7. Servera med riset.

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Kokosdoftande skaldjursgryta