Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Schalottenlök

1.0 

st liten

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Basilika

1.0 

kruka

Smör normalsaltat

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 0

Recept: 893 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 20%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:

Schalottenlök 1.0 st liten 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Torrt vitt vin 2.0 dl 16%

Grädde 2.0 dl 81%

Basilika 1.0 kruka 1%

Smör normalsaltat 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken mjuk i lite matfett på medel­värme tills den är glansig (ej bränd).
  3. Häll på vin och grädde. Sänk till medellåg värme och låt såsen koka ihop till halva mängden.
  4. Mixa med mixerstav eller i matberedare och tillsätt en stor klick smör samt basilika.
  5. Smaka av såsen med salt och vitpeppar.

Kockens kommentar

Servera den varm till kyckling-, fisk- eller skaldjursrätter. Lägg inte i basilika i kokande sås eller tidigare än vad som anges i receptet. Om basilika utsätts för hög värme så försvinner smaken.

Passar till

Skaldjur t.ex. pilgrimsmusslor

Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser

Liknande recept som Enkel basilikasås