Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2272 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxkotlett skiva 2 cm 4.0 styck 41%
Pepparrot 1.0 cm 0%
Creme fraiche 2.0 dl 28%
Spenat fryst 250.0 gram 2%
Matfett till stekning 30.0 gram 10%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 24%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Ta ut spenaten ur frysen.
- Skala och koka potatis.
- Riv pepparrot och blanda med crême fraiche.
- Värm upp spenat i kastrull på svag värme. Tillsätt en klick smör. Salta och peppra.
- Salta och peppra laxkotletterna. Hetta upp matfett på medelhög värme i en panna. Stek kotletterna i 2-3 minuter på vardera sidan till fin färg.
Kockens kommentar
En nackdel med laxkotletter är att de innehåller vassa avskurna ben, så var aktsam.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Laxkotletter helt enkelt
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan