Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 403

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1612 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Romansallat baby 4.0 krukor 3%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Krutonger 4.0 dl 35%
Parmesan 150.0 gram 34%
Rester från igår?
Dressing:
Olivolja 0.5 dl 23%
Sardellfilé i burk 8.0 styck 4%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Ägg 1.0 styck 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 15 min )
- Riv eller hyvla parmesanost. Riven ost kan till exempel blandas i dressingen.
- Blanda dressingingredienserna.
- Skölj och riv sallad i mindre bitar. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen strax före servering. Blanda väl.
- Lägg upp och garnera med krutonger, gräslök och parmesan.
- Med fördel kan man (som på bilden) göra salladen lite matigare med lite köttrester.
- Servera gärna med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Detta är en försvenskad variant av originalet, som uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Jfr: Caesarsallad - original.
ALTERNATIV
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Svensk Caesarsallad helt enkelt
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan