Svensk Caesarsallad helt enkelt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svensk Caesarsallad helt enkelt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Romansallat baby

4.0 

krukor

el. annan sallat

 

 

Gräslök

1.0 

knippe

Krutonger

4.0 

dl

Parmesan

150.0 

gram

Rester från igår?

 

 

Dressing:

 

Olivolja

0.5 

dl

Sardellfilé i burk

8.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 403

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1612 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 189 gram)

Ingredienser

Visa:

Romansallat baby 4.0 krukor 3%

el. annan sallat 0%

Gräslök 1.0 knippe 1%

Krutonger 4.0 dl 35%

Parmesan 150.0 gram 34%

Rester från igår? 

 

Dressing:

Olivolja 0.5 dl 23%

Sardellfilé i burk 8.0 styck 4%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Ägg 1.0 styck 4%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (15 min + 15 min )

  1. Riv eller hyvla parmesanost. Riven ost kan till exempel blandas i dressingen.
  2. Blanda dressingingredienserna.
  3. Skölj och riv sallad i mindre bitar. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen strax före servering. Blanda väl.
  4. Lägg upp och garnera med krutonger, gräslök och parmesan.
  5. Med fördel kan man (som på bilden) göra salladen lite matigare med lite köttrester.
  6. Servera gärna med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Detta är en försvenskad variant av originalet, som uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Jfr: Caesarsallad - original.

ALTERNATIV

Caesarsallad original

Hemmagjorda brödkrutonger

Hemmagjord caesardressing

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Svensk Caesarsallad helt enkelt