Springformar
(springform, form med löstagbar ring)
springform, shape with detachable ring
forme à ressort, forme avec anneau amovible
springform, forma con anello staccabile
Springform, Form mit abnehmbarem Ring
springform, forma con anillo desmontable
Grupper inom
Bakformar, kakformar ¤:
SÅ ANVÄNDS SPRINGFORMAR
Formen används till tårtor och mjuka sockerkakor. Särskilt lämplig till att baka sockerkaksbotten. Fungerar som ett alternativ till tårtring, men då får man inte lika fin slät kant som med tårtringen (läs mer > Tårtringar).
Tips! Vänd bottenplattan med kanten nedåt så blir det enklarare att lyfta av det färdiga bakverket.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-02
Läs mer
Recept med Springformar
Det finns 51 recept med Springformar
-
Ambrosiakaka
Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Woll Roll Bread, vitt yllebröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 15 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färskosttårta på 3 ingredienser
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Butterkaka, systerkaka, sammanjästa vetebullar i form
Svarighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Ganachetårta, chokladtårta
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spindelkladdkaka med rödbetor och choklad
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Cheesecake med vit choklad
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Carina
-
Toscakaka, klassisk tårta med mandeltäcke
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kladdkaka med hallon
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan