Spindelkladdkaka med rödbetor och choklad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Spindelkladdkaka med rödbetor och choklad

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/tårta): 10

Rödbeta

50.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Strösocker

2.0 

dl

Kakaopulver

1.0 

dl

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

dl

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Garnering:

 

Grädde

1.0 

dl

Mörk choklad

200.0 

gram

Grädde

0.5 

dl

Vit choklad

150.0 

gram

 

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 450

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5493 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 122 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 50.0 gram 0%

Strösocker 1.0 dl 7%

Smör normalsaltat 150.0 gram 20%

Strösocker 2.0 dl 14%

Kakaopulver 1.0 dl 3%

Vaniljsocker 2.0 tsk 0%

Ägg 2.0 styck 2%

Vetemjöl 2.0 dl 8%

Springform 22-26 cm > Äts ej

 

Garnering:

Grädde 1.0 dl 7%

Mörk choklad 200.0 gram 20%

Grädde 0.5 dl 3%

Vit choklad 150.0 gram 16%

 

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Garnering: Bryt ner mörk och vit choklad i var sin skål. Koka upp grädde i var sin kastrull. Slå den över chokladerna och rör om. Låt stå i minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och grovriv rödbetor. Lägg i en kastrull med socker. Låt steka kort stund så att sockret smälter och karamelliseras lite grann.
  4. Smält smör kastrullen. Låt svalna av.
  5. Blanda mjöl med socker, vaniljsocker och kakaopulver.
  6. Vispa ner ett ägg i taget i kastrullen och avsluta med mjölblandningen.
  7. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant (springform). Häll i smeten.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
  9. Garnera: Stryk ut den mörka chokladen på kakan. Ringla över den vita chokladen. Dra med en smal kniv från mitten och utåt. Ställ kallt så att chokladen stelnar.

Kockens kommentar

Kladdkaka och brownies tillagas på sockerkakssmet utan bakpulver och med kakao och eller choklad. Kladdkaka vanligen med kakao och brownies oftast med choklad. Kladdkaka ofta i form av tårta eller i portionsform, brownies oftast bakad i form och skuren i rutor. Läs mer > Om kladdkaka, brownies.

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Spindelkladdkaka med rödbetor och choklad