Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 624

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 65%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Dill finhackad 3.0 msk 0%
Senap svensk 2.5 msk 5%
Strösocker 1.0 msk 4%
Vinäger (röd el. vit) 1.0 msk 0%
Salt 0%
Matolja neutral (ej oliv) 1.5 dl 90%
Ger 1,5 msk/portion
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Finhacka dill. Gärna mer än vad som står i receptet. Ju mer desto bättre.
- Blanda senap, socker och vinäger.
- Slå långsamt i oljan under kraftig omröring.
- Blanda ner dill. Smaka av med salt.
Skär sig såsen kan man röra ner lite vatten eller mjölk. Eller rör ihop lite ny senap och droppa ner de skurna såsen under omrörning. Risken är dock inte speciellt stor. Olja kan bytas ut mot dubbla mängden majonnäs. Då kan allt blandas på en gång.
Kockens kommentar
Kärt barn har många namn. Detta är en mycket användbar sås, främst till fisk och skaldjur.
PASSAR TILL
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan