Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 134

GBR (GI) / port: 18
Recept: 537 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Tillagning (30 min )
- Färsk potatis: Gnid potatisen ren med svamp eller trasa. Koka färsk potatis på medelvärme i saltat vatten. Tillsätt gärna några dillkvistar. Koktid: 10-20 minuter.
- Oskalad vinterpotatis: Borsta eller skrapa potatisen väl. Koka potatis på medelvärme i osaltat vatten. Salt onödigt (tränger igenom skalet). Koktid: cirka 25 minuter.
- Skalad vinterpotatis: Skala och lägg i saltat vatten. Koka på medelvärme. Koktid: cirka 25 minuter.
- Mandelpotatis: Kokas alltid med skal.
Kockens kommentar
Potatis som kokas med skalen på behåller mer vitamin C än skalad och smakar godare. Välj jämnstora potatisar, så att de blir färdiga samtidigt. Dela ev de största potatisarna.
Alternativ
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Koka potatis
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan