Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 385

Kcal / portion: 2325

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2325 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 26%
Fett: 31%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hårdost lagrad 600.0 gram 100%
Brännvin (kryddat) 4.0 gram 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 3 tim )
- Lägg ost i en påse. Slå på spriten. Låt ligga i kylskåp några timmar, ju längre desto godare.
Kockens kommentar
Kocken rekomenderar Herrgård- eller fläderbrännvin.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Brännvinsost
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan