Stuvad grönkål - långkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stuvad grönkål - långkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grönkål fryst

400.0 

gram

Creme fraiche

1.0 

dl

Sirap mörk

1.0 

msk

el. farinsocker

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 1

Recept: 511 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 130 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönkål fryst 400.0 gram 23%

Creme fraiche 1.0 dl 63%

Sirap mörk 1.0 msk 13%

el. farinsocker 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Tina kålen på svag värme i en gryta med lite matfett. Stöt sönder och rör om.

  2. Tillsätt créme fraiche. Låt kålen sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Späd gärna med lite skinkspad om sådant finns.

  3. Smaka av med farinsocker eller sirap, salt och peppar.

  4. Serveras till skinka, korv eller andra kötträtter.

Kockens kommentar

Långkål är en halländsk specialitet till jul. Färska grönkålsblad kokas i skinkspad cirka 20 minuter, gräddstuvas och smaksätts med sirap.

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Stuvad grönkål - långkål