Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Rödbetor inlagda

500.0 

gram

Majonnäs äkta

1.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Senap fransk osötad

2.0 

tsk

Brun farin

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1361 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 16%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbetor inlagda 500.0 gram 21%

Majonnäs äkta 1.0 dl 50%

Creme fraiche 1.0 dl 24%

Senap fransk osötad 2.0 tsk 1%

Brun farin 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

Tillagning (10 min + 30 min )

  1. Låt rödbetorna rinna av. Hacka dem sedan grovt och blanda med majonnäs, créme fraiche, senap och farin. Smaka av med salt och peppar.

  2. Ställ salladen kallt i minst en halvtimme innan servering.

Kockens kommentar

Rödbetssallad är ett klassiskt tillbehör till kött- och fiskrätter på julbordet.

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Rödbetssallad