Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 6
Recept: 656 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Senapsfrö bruna 35.0 gram 27%
Kall espresso 4.0 msk 1%
Senapspulver Colman´s 0.8 dl 23%
Apelsin hel 1.0 styck 12%
Cointreau 2.0 msk 15%
Sirap mörk 2.0 msk 21%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 12 tim )
- Lägg senapsfrö i en mixer eller kör med senapskula. Slå sönder fröna, lägg i skål.
- Häll på kaffe. Riv apelsinskal, pressa apelsinen och blanda i. Rör i övriga ingredienser. Ställ kallt över natten.
- Fyll på ren burk.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Apelsinsenap med kaffe
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan