Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 1316

GBR (GI) / port: 86
Recept: 1316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Senapspulver engelsk 4.0 msk 9%
Grädde 0.5 dl 14%
Äggula 2.0 styck 8%
Sirap mörk 2.0 dl 69%
Ättikssprit 12% 1.0 msk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Vispa grädde och äggula pösigt.
- Tillsätt senapspulver och sirap/farin. Rör ner ättika och salt.
- Låt senapen stå en timme. Om socker, så låt den gärna stå i flera dagar för att sockret skall smälta ordentligt.
- Smaka av. För stark? Tillsätt mer sirap och grädde.
Kockens kommentar
Förvara senap svalt i burk med lock.
ALTERNATIV
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Mild senap
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan