Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödkål ansad

0.8 

kilo

Gul lök

1.0 

styck

Äpple syrligt

2.0 

styck

Brun farin

2.0 

msk

Kryddnejlika

6.0 

styck

Muskot riven

2.0 

krm

Citronjuice

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 2

Recept: 684 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 291 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 0.8 kilo 36%

Gul lök 1.0 styck 8%

Äpple syrligt 2.0 styck 13%

Brun farin 2.0 msk 13%

Kryddnejlika 6.0 styck 0%

Muskot riven 2.0 krm 1%

Citronjuice 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 28%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen i matberedare eller för hand. Skala och hacka lök och äpplen.

  2. Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme. Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till lägsta värme och låt sjuda under lock i cirka 40 minuter.

  3. Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.

PASSAR TILL

Julskinka

Revbensspjäll

Hel kalkon i ugn

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Rödkålssallad