Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax gravad

500.0 

gram

Ägg

6.0 

styck

Huvudsallat

1.0 

huvud

Rucolasallat

1.0 

knippe

Gröna ärter frysta

200.0 

gram

Tomater

12.0 

st små

Dill

1.0 

knippe

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Gravlaxsås färdig

1.0 

dl

Mörkt bröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 714

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2857 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 563 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax gravad 500.0 gram 31%

Ägg 6.0 styck 13%

Huvudsallat 1.0 huvud 1%

Rucolasallat 1.0 knippe 0%

Gröna ärter frysta 200.0 gram 5%

Tomater 12.0 st små 4%

Dill 1.0 knippe 1%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Gravlaxsås färdig 1.0 dl 15%

Mörkt bröd 8.0 skivor 28%

Tillagning (20 min )

  1. Tina frysta ärterna.
  2. Hårdkoka ägg. Dela på mitten och separera gula och vita. Finhacka var för sig.
  3. Halvera cocktailtomater. Ansa salladen. Finhacka huvudssallad och dill. Skär gravlaxen i skivor.
  4. Lägg finstrimlad sallad i botten. Fyll på med ärter, ost, tomater, ägg, dill. Krydda med svartpeppar.
  5. Servera med gravlaxsås och gärna något mörkt kuvertbröd till.

Kockens kommentar

Alternativ

Gör egen gravlaxsås

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Gravlaxsallad