Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Gravlaxsallad
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 127
Kcal / portion: 714
GBR (GI) / port: 4
Recept: 2857 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lax gravad 500.0 gram 31%
Ägg 6.0 styck 13%
Huvudsallat 1.0 huvud 1%
Rucolasallat 1.0 knippe 0%
Gröna ärter frysta 200.0 gram 5%
Tomater 12.0 st små 4%
Dill 1.0 knippe 1%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Gravlaxsås färdig 1.0 dl 15%
Mörkt bröd 8.0 skivor 28%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina frysta ärterna.
- Hårdkoka ägg. Dela på mitten och separera gula och vita. Finhacka var för sig.
- Halvera cocktailtomater. Ansa salladen. Finhacka huvudssallad och dill. Skär gravlaxen i skivor.
- Lägg finstrimlad sallad i botten. Fyll på med ärter, ost, tomater, ägg, dill. Krydda med svartpeppar.
- Servera med gravlaxsås och gärna något mörkt kuvertbröd till.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Gravlaxsallad
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan