Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 21
Recept: 3715 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spiralpasta (fusilli) 500.0 gram 48%
Köttfärs (blandfärs) 600.0 gram 31%
Gul lök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Persilja 2.0 msk 0%
Parmesan nyriven 3.0 msk 2%
Ägg 1.0 styck 2%
Ströbröd 2.0 dl 12%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Vetemjöl 0%
Grillkrydda 0%
Sås:
Krossade tomater 1.0 burk 2%
Oxfond koncentrerad 0.5 msk 0%
Vatten 2.5 dl 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Finhacka lök, vitlök och persilja. Riv ost. Lägg i bunke med köttfärs, ströbröd, ägg, rivet citronskal och citronsaft, lite salt och peppar. Blanda väl.
- Häll ett lager vetemjöl på en tallrik. Strö ett tunt lager grillkrydda över. Forma köttbullar och rulla i mjölet.
- Hetta upp stekpanna med olja. Stek köttbullarna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin färg. Lägg över köttbullarna på hushållspapper.
- Använd fettet i pannan till såsen. Häll i såsingredienserna och rör om. Koka upp och lägg i bullarna. Småkoka 10-15 minuter på låg värme. Späd vid behov med lite vatten.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av i durkslag och lägg upp.
Kockens kommentar
Persilja kan bytas mot annan örtkrydda
t.ex. citronmeliss eller basilika. Till mjölblandningen kan vanlig grillkrydda användas, eller helst någon spännande blandning från "kryddboden". Rödvin kan ersätta en del av vattnet.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Pasta med italienska köttbullar
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani