Pasta med italienska köttbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pasta med italienska köttbullar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spiralpasta (fusilli)

500.0 

gram

Köttfärs (blandfärs)

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Persilja

2.0 

msk

Parmesan nyriven

3.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Ströbröd

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Vetemjöl

 

 

Grillkrydda

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Krossade tomater

1.0 

burk

Oxfond koncentrerad

0.5 

msk

Vatten

2.5 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Perdera

Kryddigt rött vin
Pris: 68 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 21

Recept: 3715 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 692 gram)

Ingredienser

Visa:

Spiralpasta (fusilli) 500.0 gram 48%

Köttfärs (blandfärs) 600.0 gram 31%

Gul lök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Persilja 2.0 msk 0%

Parmesan nyriven 3.0 msk 2%

Ägg 1.0 styck 2%

Ströbröd 2.0 dl 12%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Vetemjöl 0%

Grillkrydda 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Krossade tomater 1.0 burk 2%

Oxfond koncentrerad 0.5 msk 0%

Vatten 2.5 dl 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Finhacka lök, vitlök och persilja. Riv ost. Lägg i bunke med köttfärs, ströbröd, ägg, rivet citronskal och citronsaft, lite salt och peppar. Blanda väl.
  2. Häll ett lager vetemjöl på en tallrik. Strö ett tunt lager grillkrydda över. Forma köttbullar och rulla i mjölet.
  3. Hetta upp stekpanna med olja. Stek köttbullarna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin färg. Lägg över köttbullarna på hushållspapper.
  4. Använd fettet i pannan till såsen. Häll i såsingredienserna och rör om. Koka upp och lägg i bullarna. Småkoka 10-15 minuter på låg värme. Späd vid behov med lite vatten.
  5. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av i durkslag och lägg upp.

Kockens kommentar

Persilja kan bytas mot annan örtkrydda
t.ex. citronmeliss eller basilika. Till mjölblandningen kan vanlig grillkrydda användas, eller helst någon spännande blandning från "kryddboden". Rödvin kan ersätta en del av vattnet.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Pasta med italienska köttbullar