Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 4
Recept: 211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök el. annan lök 4.0 styck 100%
Kockskolan:
Om torkad, bakad lök > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Townsend" under bilden ovan.- Värm upp ugnen till 175ºC (150-200ºC).
- Baka: Lägg in löken med skal och låt den baka tills genomstekt vilket tar cirka 45 minuter för en hel stor gul lök i 175ºC.
- Servera som ett utmärkt gott tillbehör till mat främst kötträtter. Skala löken innan servering. Garnera gärna en en klick smör och något kryddgrönt.
Kockens kommentar
Varken ugnstemperatur eller tillagningstid spelar så stor roll. Fungerar ungefär som ugnsbakad potatis. Skalet fungerar som skydd mot svartbränning. Lägg in löken samtidigt i ugnen till exempel när man lagar en stek.Alternativ
Fler recept inom Grönt i ugn
Liknande recept som Ugnsbakad hel lök
-
Rotfruktsgratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Finsk morotslåda
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ungsgratinerade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Tid: 40 min (+ 35 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad fänkål
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostade rotsaker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan