Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Friséesallat

1.0 

knippe

Schalottenlök

2.0 

styck

Stekfläsk

2.0 

skivor

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Vinäger

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Ägg

 

 

Matbröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Pochera >

 

 

Om cikoriasallat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 130

GBR (GI) / port: 0

Recept: 520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 48 gram)

Ingredienser

Visa:

Friséesallat 1.0 knippe 3%

Schalottenlök 2.0 styck 7%

Stekfläsk 2.0 skivor 68%

Olivolja till stekning 1.0 msk 22%

Vinäger 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Ägg 0%

Matbröd 0%

 

Kockskolan:

Pochera > Äts ej

Om cikoriasallat > Äts ej

Tillagning (15 min )

Se film, klicka på "Bon Appétit" under bilden ovan.

  1. Ansa och strimla salladen. Använd främst ljusgula blad. Skala och tärna lök. Skär fläsk i små bitar.
  2. Fräs löken glansig i olja på svag värme i 3-4 minuter utan att den får färg. Lång stektid ger löken sötare smak. 
  3. Tillsätt stekfläsk och låt det steka några minuter utan att bli knaprigt.
  4. Smaka av med lite vinäger, salt och peppar.
  5. Tillsätt sallaten, rör om och låt allt bli varmt. Servera som tillbehör till smakrik mat.
Alternativ: Önskas en enklare måltid dubblas portionsmängden. Till detta serveras ett pocherat ägg som i filmen. Servera detta med ett gott bröd. Se recept Pocherade ägg via länk nedan. Läs mer > Pochera.

Kockens kommentar

Gula blad har mildare smak än gröna. Sallatens beska mildras av att lätt stekas i fett. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Friséesallat tillhör släkte cikoria, vilka är beska sallater (läs mer > Om cikoriasallat). För att mildra beskan brukar odlaren binda samman bladbuketten eller täcka över sallaten sista veckan före skörd. Solen gör bladen gröna och beskare. Fett i salladen balanserar beska och gör salladen välsmakande.       

Alternativ

Pocherade ägg, förlorade ägg

Pocherade panerade friterade ägg

Scarola Napoletana, sauterad escarolsallat

Fler recept inom Grönsakssallader ¤

Liknande recept som Fransk friséesallad