Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 388
 
    
                Kcal / portion: 1011
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 4043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 35%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Duva (el. ripa) 4.0 styck 74%
Matolja 1.0 msk 3%
Smör 50.0 gram Äts ej
Dressing:
Olivolja 1.5 dl 28%
Senap fransk osötad 2.0 msk 1%
Balsamvinäger röd } 4.0 msk 2%
Salladskrydda 0.5 tsk 0%
Dragon torkad 0.5 tsk 0%
Vitlök 1.0 klyfta 0%
Sallad:
Sallat 200.0 gram 1%
Grönsallad 0%
Hasselnötter 0%
Vitlök 0%
Flingsalt 0%
Kockskolan:
Så tillagas skogsfågel > Äts ej
Om vinägrett, dressing > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "The F Word" under bilden.- Skär ut brösten på duvan som bör vara ungfågel.
- Dressing: Blanda valfri dressing. Vi har här valt recept Anna Bergströms "Min bästa dressing".
- Sallad: Förbered valfri sallad. I filmen salat med krossade hasselnötter, lätt kokta tärnade rödbetor och haricot verts toppat med tunt skivad stekt vitlök. Lägg upp portionsvis i tallrikar.
- Stek: Hetta upp matolja i stekpanna och bryn duvbrösten på båda sidor på hög värme. Tillsätt rikligt med smör och stek brösten ett par minuter på var sida. Akta så att de inte svartbränds och inte för länge så att köttet blir torrt.
- Servera: Ringla lite dressing över salladen. Skär köttet i skivor och lägg på salladen. Ringla lite dressing även på köttet. Salta med flingsalt. Servera som matig förrätt eller som en lätt måltid.
Kockens kommentar
Det finns runt 300 olika duvor i världen. De som föds upp och säljs i butik är vanligtvis ringduvor. Fågel bör vara ungdjur, högst ett år gammal. Äldre fågel är ofta lite magrare och köttet segare. Läs mer, klicka på ingrediens duva.Alternativ
Fler recept inom Vild skogsfågel
Liknande recept som Pannstekt duvbröst på salladsbädd
- 
                
                    Honungsvaktel med citronpotatisTid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Cailles crapaudine - quail scratchcock, stekt utvikt vaktelTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Cailles Farcies au Foie Gras - gåsleverfylld vaktelTid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pannstekt duvbröst på salladsbäddTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad duva eller ripaTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnslagad duva med chianti bruschettaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ripor i gryta på klassiskt norskt visTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Morkulla pannstekt på brödkrutongTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bécasse ā la ficelle, grillad morkullaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bécasse au fumet, flamberad morkullaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              