Pannstekt duvbröst på salladsbädd

Foto: Film: The F Word, pigeon salad

Pannstekt duvbröst på salladsbädd

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Duva (el. ripa)

4.0 

styck

Matolja

1.0 

msk

Smör

50.0 

gram

 

Dressing:

 

Olivolja

1.5 

dl

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

4.0 

msk

Salladskrydda

0.5 

tsk

Dragon torkad

0.5 

tsk

Vitlök

1.0 

klyfta

 

Sallad:

 

Sallat

200.0 

gram

Grönsallad

 

 

Haricots verts frysta

 

 

Rödbetor kokta

 

 

Hasselnötter

 

 

Vitlök

 

 

Flingsalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så tillagas skogsfågel >

 

 

Om vinägrett, dressing >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 1011

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4043 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 35%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 260 gram)

Ingredienser

Visa:

Duva (el. ripa) 4.0 styck 74%

Matolja 1.0 msk 3%

Smör 50.0 gram Äts ej

 

Dressing:

Olivolja 1.5 dl 28%

Senap fransk osötad 2.0 msk 1%

Balsamvinäger röd } 4.0 msk 2%

Salladskrydda 0.5 tsk 0%

Dragon torkad 0.5 tsk 0%

Vitlök 1.0 klyfta 0%

 

Sallad:

Sallat 200.0 gram 1%

Grönsallad 0%

Haricots verts frysta 0%

Rödbetor kokta 0%

Hasselnötter 0%

Vitlök 0%

Flingsalt 0%

 

Kockskolan:

Så tillagas skogsfågel > Äts ej

Om vinägrett, dressing > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "The F Word" under bilden.

  1. Skär ut brösten på duvan som bör vara ungfågel.
  2. Dressing: Blanda valfri dressing. Vi har här valt recept Anna Bergströms "Min bästa dressing". 
  3. Sallad: Förbered valfri sallad. I filmen salat med krossade hasselnötter, lätt kokta  tärnade rödbetor och haricot verts toppat med tunt skivad stekt vitlök. Lägg upp portionsvis i tallrikar.
  4. Stek: Hetta upp matolja i stekpanna och bryn duvbrösten på båda sidor på hög värme. Tillsätt rikligt med smör och stek brösten ett par minuter på var sida. Akta så att de inte svartbränds och inte för länge så att köttet blir torrt.
  5. Servera: Ringla lite dressing över salladen. Skär köttet i skivor och lägg på salladen. Ringla lite dressing även på köttet. Salta med flingsalt. Servera som matig förrätt eller som en lätt måltid.

Kockens kommentar

Det finns runt 300 olika duvor i världen. De som föds upp och säljs i butik är vanligtvis ringduvor. Fågel bör vara ungdjur, högst ett år gammal. Äldre fågel är ofta lite magrare och köttet segare. Läs mer, klicka på ingrediens duva.

Alternativ

Min bästa salladsdressing

Bräserad duva eller ripa

Ugnslagad hel duva

Fler recept inom Vild skogsfågel

Liknande recept som Pannstekt duvbröst på salladsbädd