Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 0
Recept: 663 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 28%
Fett: 36%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Duva (el. ripa) 1.0 styck 113%
Timjan färsk Äts ej
Salvia färsk Äts ej
Salt 0%
Kockskolan:
Så ansas fågel > Äts ej
Så tillagas skogsfågel > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "River Café" under bilden.- Fågeln skall vara flådd och urtagen (läs mer > Så ansas fågel). Skär bort vingspetsar och huvud.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Tillbehör: Förbered tillbehör enligt eget önskemål. I filmen en bruschetta (vitlöksbröd) som steks i pannan mot slutet.
- Krydda gärna insidan av fågel med salt och annat. I filmen med timjan- och salviakvistar.
- Bryn fågeln på var sida nån minut eller två i lite smör och matolja på hög värme utan att svartbränna. Salta lätt.
- Ugnslaga: Ställ in kastrullen utan lock i ugnen i 4-5 minuter. Köttet skall vara genomstekt, men inte mer. Lägre stektid ger torrt kött.
Kockens kommentar
Det finns runt 300 olika duvor i världen. De som föds upp och säljs i butik är vanligtvis ringduvor. Fågel bör vara ungdjur, högst ett år gammal. Äldre fågel är ofta lite magrare och köttet segare. Läs mer, klicka på ingrediens duva.Alternativ
Fler recept inom Vild skogsfågel
Liknande recept som Ugnslagad duva med chianti bruschetta
-
Honungsvaktel med citronpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles crapaudine - quail scratchcock, stekt utvikt vaktel
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles Farcies au Foie Gras - gåsleverfylld vaktel
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt duvbröst på salladsbädd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad duva eller ripa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad duva med chianti bruschetta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ripor i gryta på klassiskt norskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Morkulla pannstekt på brödkrutong
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse ā la ficelle, grillad morkulla
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse au fumet, flamberad morkulla
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman