Ugnslagad duva med chianti bruschetta

Foto: Film: River Cafe London, pigeon

Ugnslagad duva med chianti bruschetta

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Duva (el. ripa)

1.0 

styck

Timjan färsk

 

 

Salvia färsk

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ansas fågel >

 

 

Så tillagas skogsfågel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 0

Recept: 663 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 28%

Fett: 36%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 155 gram)

Ingredienser

Visa:

Duva (el. ripa) 1.0 styck 113%

Timjan färsk Äts ej

Salvia färsk Äts ej

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så ansas fågel > Äts ej

Så tillagas skogsfågel > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "River Café" under bilden.

  1. Fågeln skall vara flådd och urtagen (läs mer > Så ansas fågel). Skär bort vingspetsar och huvud.
  2. Förvärm ugnen på 200°C.
  3. Tillbehör: Förbered tillbehör enligt eget önskemål. I filmen en bruschetta (vitlöksbröd) som steks i pannan mot slutet.
  4. Krydda gärna insidan av fågel med salt och annat. I filmen med timjan- och salviakvistar.
  5. Bryn fågeln på var sida nån minut eller två i lite smör och matolja på hög värme utan att svartbränna. Salta lätt.
  6. Ugnslaga: Ställ in kastrullen utan lock i ugnen i 4-5 minuter. Köttet skall vara genomstekt, men inte mer. Lägre stektid ger torrt kött. 

Kockens kommentar

Det finns runt 300 olika duvor i världen. De som föds upp och säljs i butik är vanligtvis ringduvor. Fågel bör vara ungdjur, högst ett år gammal. Äldre fågel är ofta lite magrare och köttet segare. Läs mer, klicka på ingrediens duva.

Alternativ

Bräserad duva eller ripa

Pannstekt duvbröst på salladsbädd

Fler recept inom Vild skogsfågel

Liknande recept som Ugnslagad duva med chianti bruschetta