Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 709

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2837 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ripa urtagen utan skinn 2.0 gram 0%
Mjölk 2.0 dl 4%
Vispgrädde 2.0 dl 25%
Enbär } 10.0 styck 0%
Smör till stekning 1.0 msk 3%
Salt 1.0 tsk 0%
Sås:
Mesost 17% 100.0 gram 14%
Rönnbärsgelé 2.0 msk 3%
Maizena ljus 1.0 msk 1%
Vatten 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 19%
Brysselkål färsk 300.0 gram 4%
Rönnbärsgelé 2.0 dl 23%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Hetta upp smör i en stekkastrull eller gryta på medelhög värme. Stek riporna runt om till lätt bränd, fin färg.
- Tillsätt mjölk, grädde och salt. Mosa enbär och tillsätt dem i grytan. Lägg på lock och låt småputtra i ca 40 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Koka brysselkål i 5-10 minuter.
- Sås: Ta ur riporna och håll dem varma. Sila spadet genom ett såll. Häll tillbaka. Blanda maizena med vatten och tillsätt. Tillsätt mesost och rönnbärsgelé. Koka upp under omröring. Låt småkoka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Vild skogsfågel
Liknande recept som Ripor i gryta på klassiskt norskt vis
-
Honungsvaktel med citronpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles crapaudine - quail scratchcock, stekt utvikt vaktel
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles Farcies au Foie Gras - gåsleverfylld vaktel
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt duvbröst på salladsbädd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad duva eller ripa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad duva med chianti bruschetta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ripor i gryta på klassiskt norskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Morkulla pannstekt på brödkrutong
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse ā la ficelle, grillad morkulla
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse au fumet, flamberad morkulla
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman