Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 546

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 57%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Olivolja 1.5 dl 90%
Senap fransk osötad 2.0 msk 3%
Balsamvinäger röd } 4.0 msk 6%
Salladskrydda 0.5 tsk 0%
Dragon torkad 0.5 tsk 0%
Vitlök 1.0 klyfta 1%
Alternativ:
Rödvinsvinäger 3.0 msk Äts ej
Äppelcidervinäger 3.0 msk Äts ej
Kockskolan:
Om Anna Bergenström > Äts ej
Kock: Anna Bergenström
Tillagning
- Senapen (gärna Bornier som är god och ger dressingen extra bra konsistens) blandas med mild italiensk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger, eller äppelcidervinäger).
- Tillsätt salladskrydda och torkad, söndersmulad dragon.
- Vispa ner lite olja i taget, eller använd en så kallad redningsberedare, som skakas så att senapen binds ihop med oljan och det övriga.
- Till sist kan man tillsätta en skalad och pressad vitlöksklyfta, eller sticka en tandpetare i klyftan och stoppa ner den i flaskan. Tandpetaren hindrar klyftan att följa med när man sedan häller ur flaskan.
Kockens kommentar
Anna Bergenström är en legendarisk gastronom. Hon har varit matskribent i Damernas värld, Tidningen Vi, och Dagens Nyheter. Hon har skrivit många mat- och kokböcker bland andra Annas mat. Läs mer > Om Anna Bergenström.Anna: Jag brukar ofta göra en stor sats av den här dressingen. Jag gör såsen i omgångar och häller efter hand över det hela i en rymlig flaska. Det är bekvämt att ha den stående i kylskåpet. Den här dressingen blir (tack vare senapen och skakningen i redningsberedaren) ganska tjock i konsistensen - kan därför tunnas ganska rejält med vatten utan att förlora smak.
Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto
Liknande recept som Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)
-
Sauce vinaigrette, vinägrett grundrecept
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Caesardressing original
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Vinaigrette ā la crčme, dressing med grädde eller gräddfil
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Rödvinsdressing
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Salladsdressing, salladsmarinad
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna Bergenström
-
Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pesto på avokadoolja och spenat
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Sötsur balsamicosås
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan