Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 1011

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 35%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Duva (el. ripa) 4.0 styck 74%
Matolja 1.0 msk 3%
Smör 50.0 gram Äts ej
Dressing:
Olivolja 1.5 dl 28%
Senap fransk osötad 2.0 msk 1%
Balsamvinäger röd } 4.0 msk 2%
Salladskrydda 0.5 tsk 0%
Dragon torkad 0.5 tsk 0%
Vitlök 1.0 klyfta 0%
Sallad:
Sallat 200.0 gram 1%
Grönsallad 0%
Hasselnötter 0%
Vitlök 0%
Flingsalt 0%
Kockskolan:
Så tillagas skogsfågel > Äts ej
Om vinägrett, dressing > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "The F Word" under bilden.- Skär ut brösten på duvan som bör vara ungfågel.
- Dressing: Blanda valfri dressing. Vi har här valt recept Anna Bergströms "Min bästa dressing".
- Sallad: Förbered valfri sallad. I filmen salat med krossade hasselnötter, lätt kokta tärnade rödbetor och haricot verts toppat med tunt skivad stekt vitlök. Lägg upp portionsvis i tallrikar.
- Stek: Hetta upp matolja i stekpanna och bryn duvbrösten på båda sidor på hög värme. Tillsätt rikligt med smör och stek brösten ett par minuter på var sida. Akta så att de inte svartbränds och inte för länge så att köttet blir torrt.
- Servera: Ringla lite dressing över salladen. Skär köttet i skivor och lägg på salladen. Ringla lite dressing även på köttet. Salta med flingsalt. Servera som matig förrätt eller som en lätt måltid.
Kockens kommentar
Det finns runt 300 olika duvor i världen. De som föds upp och säljs i butik är vanligtvis ringduvor. Fågel bör vara ungdjur, högst ett år gammal. Äldre fågel är ofta lite magrare och köttet segare. Läs mer, klicka på ingrediens duva.Alternativ
Fler recept inom Vild skogsfågel
Liknande recept som Pannstekt duvbröst på salladsbädd
-
Honungsvaktel med citronpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles crapaudine - quail scratchcock, stekt utvikt vaktel
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles Farcies au Foie Gras - gåsleverfylld vaktel
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt duvbröst på salladsbädd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad duva eller ripa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad duva med chianti bruschetta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ripor i gryta på klassiskt norskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Morkulla pannstekt på brödkrutong
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse ā la ficelle, grillad morkulla
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse au fumet, flamberad morkulla
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman