Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise

Foto: Film: CuisineAZ, beurre citroné

Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise

Lägg till ingredienser

Antal dl: 3

Smör

200.0 

gram

Vatten kallt

2.0 

msk

Äggula

3.0 

styck

Citron juicen av

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

Vattenbadskastrull >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smörsåser >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Om hollandaisesåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 543

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1616 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 60%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 99 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 200.0 gram 90%

Vatten kallt 2.0 msk 0%

Äggula 3.0 styck 9%

Citron juicen av 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

Vattenbadskastrull > Äts ej

 

Kockskolan:

Om smörsåser > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Om hollandaisesåser > Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "CusineAZ" under bilden.

  1. Vattenbad: Koka upp vatten i vattenbadskastrull. Låt sedan kastrullvattnet sjuda på svag värme (läs mer > Värma i vattenbad). Skär smöret i bitar.
  2. Knäck ägg och lägg gulorna i kastrullen. Tillsätt kallt vatten och pressad citronsaft. Vispa samman till jämn smet. Smeten bör hålla en temperatur på 40-50°C under tillredningen.
  3. Montera: Tillsätt smör klickvis. En klick i taget och se till att smöret rörs ut ordentligt i smeten innan nästa klick tillsätts. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Detta recept är detsamma som en hollandaisesås som också är en smörsås (se dito recept). Läs mer > Om hollandaisesåser.

Alternativ

Hollandaise

Fler recept inom Smörsåser ¤

Liknande recept som Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise