Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Schalottenlök

3.0 

st små

Torrt vitt vin

1.5 

dl

Anissprit

7.0 

cl

t.ex. Pernod el. Ricard

 

 

Smör

250.0 

gram

Vattenreduktion

-1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om smörsåser >

 

 

Om sås och såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 733

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2067 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 73%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 94 gram)

Ingredienser

Visa:

Schalottenlök 3.0 st små Äts ej

Torrt vitt vin 1.5 dl 5%

Anissprit 7.0 cl 7%

t.ex. Pernod el. Ricard 0%

Smör 250.0 gram 88%

Vattenreduktion -1.5 dl -0%

 

Kockskolan:

Om smörsåser > Äts ej

Om sås och såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka schalottenlök. Fräs den lätt i smör på medellåg värme i cirka 5 minuter tills mjuk utan att bränna.
  2. Reducera: Häll på vin och anisspit och låt småkoka tills vätskan har reducerats till 1/3-del.
  3. Montera: Vispa ner smör, lite i taget tills allt smör absorberats i såsen.
  4. Passar till stekt kött av nöt, lamm och vilt.

Kockens kommentar

Detta är en variant av smörsåsen beurre blanc. Se detta recept för detaljerad beskrivning av tillagning. För fler såsalternativ klicka på Såser till kött i ingredienslistan.

Vattenreduktion = bortkokad vätska. Detta för att få korrekt angivelse av såsmängd och näringsvärden. Läs mer, klicka på begreppet.

Alternativ

Passar till lammfilé

Beurre blanc

Beurre rouge, röd smörsås

Fler recept inom Smörsåser ¤

Liknande recept som Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött