Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 733

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2067 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 73%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Schalottenlök 3.0 st små Äts ej
Torrt vitt vin 1.5 dl 5%
Anissprit 7.0 cl 7%
Smör 250.0 gram 88%
Vattenreduktion -1.5 dl -0%
Kockskolan:
Om smörsåser > Äts ej
Om sås och såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka schalottenlök. Fräs den lätt i smör på medellåg värme i cirka 5 minuter tills mjuk utan att bränna.
- Reducera: Häll på vin och anisspit och låt småkoka tills vätskan har reducerats till 1/3-del.
- Montera: Vispa ner smör, lite i taget tills allt smör absorberats i såsen.
- Passar till stekt kött av nöt, lamm och vilt.
Kockens kommentar
Detta är en variant av smörsåsen beurre blanc. Se detta recept för detaljerad beskrivning av tillagning. För fler såsalternativ klicka på Såser till kött i ingredienslistan.
Vattenreduktion = bortkokad vätska. Detta för att få korrekt angivelse av såsmängd och näringsvärden. Läs mer, klicka på begreppet.
Alternativ
Fler recept inom Smörsåser ¤
Liknande recept som Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött
-
Skirat smör, klarat smör, beurre clarifié
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brynt smör, beurre noisette (beurre noir)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel citronsmör till stekt fisk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre blanc Nantais ou Anjou, klassisk fransk ljus fisksås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre citron, smörsås med citron
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre rouge, röd smörsås till stekt kött
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel söt rödvinssmörsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörsås med fiskrom
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan