Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 423

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1859 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 47%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingbuljong hemlagad 1.0 dl 0%
Citron juicen av 2.0 styck 2%
Smör kallt 250.0 gram 98%
Kockskolan:
Om smörsåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Julia Child
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär smöret i bitar. Pressa citron.
- Reducera: Värm upp fond och citronjuice i kastrull och låt det koka ett par-tre minuter.
- Montera: Vispa ner smör klickvis. När smöret inkorporerats väl i vätskan tillsätts nästa smörbit och så vidare. Smaka av med salt och peppar.
- Passar främst till fisk och grönsaker.
Kockens kommentar
Detta är en variant av Beurre blanc. Såsen passar väl till stekt eller kokt fisk, sparris och andra primörer, blomkål och broccoli. Med äggulor blir det samma sak som hollandaise (se recept > Beurre citroné), Läs mer > Om smörsåser.Alternativ
Fler recept inom Smörsåser ¤
Liknande recept som Beurre citron, smörsås med citron
-
Skirat smör, klarat smör, beurre clarifié
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brynt smör, beurre noisette (beurre noir)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel citronsmör till stekt fisk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre blanc Nantais ou Anjou, klassisk fransk ljus fisksås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre citron, smörsås med citron
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre rouge, röd smörsås till stekt kött
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel söt rödvinssmörsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörsås med fiskrom
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan