Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 698

Kcal / portion: 535

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1070 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 78%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Citronjuice 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 68%
Olivolja 3.0 msk 32%
Kockskolan:
Så skiras smör > Äts ej
Om smörsåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj citron och riv skal (endast gult, ej vitt skal).
- Skira smöret. Smält smöret och separera från bottensats (det grumliga i botten skall ej vara med). Läs mer > Så skiras smör.
- Tillsätt olja, citronskal och pressa i citronsaft. Vispa samman.
- Citronsmör passar bra till fisk, speciellt till stekt fisk.
Kockens kommentar
Denna sås skär sig lätt (separerar) . Bäst är att tillaga en beurre blanc (se detta recept). Läs mer > Om smörsåser.
Alternativ
Fler recept inom Smörsåser ¤
Liknande recept som Enkel citronsmör till stekt fisk
-
Skirat smör, klarat smör, beurre clarifié
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brynt smör, beurre noisette (beurre noir)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel citronsmör till stekt fisk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre blanc Nantais ou Anjou, klassisk fransk ljus fisksås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre citron, smörsås med citron
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre rouge, röd smörsås till stekt kött
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel söt rödvinssmörsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörsås med fiskrom
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan