Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 480
 
    
                Kcal / portion: 59
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 2953 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 28%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 5.0 dl 36%
Smör kallt 200.0 gram 49%
Strösocker 1.0 dl 13%
Konjak/brandy 2.0 msk 2%
Kockskolan:
Om rullade kakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 30 min )
- Deg: Arbeta snabbt samman mjöl, kallt tärnat smör, socker och konjak, för hand eller i maskin till en smidig deg. Lägg i kylskåp minst en ½-timme.
- Förvärm ugnen på 200C.
- Forma: Dela degen i några hanterbara bitar. Rulla till smala längder, lite smalare än ett lillfinger. Tvinna, vrid strängarna två och två runt varandra. Skär i 12 centimeters bitar och foga ihop ändarna till en ring. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugn tills de blivit svagt gula, cirka 10 minuter.
- Förvaras i burk en vecka. I frys upp till 3 månader.
Kockens kommentar
Konjakskakor är en gubbakaka från anno dazumal. Eller som Erika (som tagit bilden) alias Erka Perka säger: "Småkakor är verkligen mormorsfika för mig...eller rättare sagt farfarsfika..." vad gäller konjakskransar lägger vi till. Läs mer och upptäck fler recept på Erka Perkas blogg, klicka på texten under bilden.Alternativ
Fler recept inom Spritsade kakor, kakkringlor
Liknande recept som Konjakskransar till farfarsfikat
- 
                
                    Strassburgare, mördeg spritsad med krustyllTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vanillekipferln, österikiska mandelkakor, mandelhorn. Med nötter = nöthornTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Konjakskransar till farfarsfikatTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelbiskvier med mandelmassaTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Macarons (makroner) på franskt visTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Macarons (makroner) på Arlas visTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    ÖgonwhoopiesTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Tebröd, mandelkakor med mandelmassaTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lekebergskransar, spritsade kakaokransarTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Karl XII:s kringlor, adelskringlor och potatiskringlorTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    