Macarons (makroner) på Arlas vis

Foto: Arla ¤

Macarons (makroner) på Arlas vis

Lägg till ingredienser

Antal: 25

Sötmandelkärna

125.0 

gram

Florsocker

4.0 

dl

Äggvita

3.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

 

Fyllning:

 

Smör

100.0 

gram

Florsocker

1.5 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Äggula

1.0 

styck

Hallonsylt

2.0 

msk

Karamellfärg röd

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Så skållar man >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

Om makroner >

 

 

Om klickkakor >

 

 

Om maräng >

 

 

Så lagas maränger >

 

 

Macaron siliconplatta >

 

 

Om mandelkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 423

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 20%

Kolhydrater: 55%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 30 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötmandelkärna 125.0 gram 24%

Florsocker 4.0 dl 30%

Äggvita 3.0 styck 1%

Strösocker 0.5 dl 6%

 

Fyllning:

Smör 100.0 gram 23%

Florsocker 1.5 dl 11%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Äggula 1.0 styck 2%

Hallonsylt 2.0 msk 2%

Karamellfärg röd 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Så skållar man > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

Om makroner > Äts ej

Om klickkakor > Äts ej

Om maräng > Äts ej

Så lagas maränger > Äts ej

Macaron siliconplatta > Äts ej

Om mandelkakor > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Mandel: Skålla mandeln och skala (se > Så skållar man). Skalad mandel finns att köpa i handeln.
  2. Mal mandeln i mandelkvarn eller riv på rivjärn. Man kan också mixa den fint i en mixer, men då flyter kakorna ut mer under gräddningen.
  3. Blanda florsocker och mandel.
  4. Deg: Vispa äggvitor fast. Tillsätt strösockret lite i taget (läs mer > Så vispas ägg). Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  5. Spritsa eller klicka ut kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 minuter, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  6. Förvärm ugnen på 125°C.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakorna kallna.
  8. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  9. Vispa ner äggula, hallonsylt och hushållsfärg.
  10. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

Kockens kommentar

Kakorna och kräm kan färgsättas på olika sätt med karamellfärg. Variera fyllningen med blåbär, pistage, saffran, choklad och annat efter eget tycke. Läs mer > Om makroner.

Macarons, eller som de heter på svenska makroner, är en form av mandelkakor (läs mer > Om mandelkakor). Att få perfekta makroner är en ädel konst och ganska komplicerat. Jämför med recept > Macrons (makroner) på franskt vis.

Alternativ

Macrons (makroner) på franskt vis

Whoopies

Fler recept inom Spritsade kakor, kakkringlor

Liknande recept som Macarons (makroner) på Arlas vis