Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 423
 
    
                Kcal / portion: 128
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 3188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 20%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sötmandelkärna 125.0 gram 24%
Florsocker 4.0 dl 30%
Äggvita 3.0 styck 1%
Strösocker 0.5 dl 6%
Fyllning:
Smör 100.0 gram 23%
Florsocker 1.5 dl 11%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Äggula 1.0 styck 2%
Hallonsylt 2.0 msk 2%
Karamellfärg röd 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Så skållar man > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
Om makroner > Äts ej
Om klickkakor > Äts ej
Om maräng > Äts ej
Så lagas maränger > Äts ej
Macaron siliconplatta > Äts ej
Om mandelkakor > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (1 tim 30 min )
- Mandel: Skålla mandeln och skala (se > Så skållar man). Skalad mandel finns att köpa i handeln.
- Mal mandeln i mandelkvarn eller riv på rivjärn. Man kan också mixa den fint i en mixer, men då flyter kakorna ut mer under gräddningen.
- Blanda florsocker och mandel.
- Deg: Vispa äggvitor fast. Tillsätt strösockret lite i taget (läs mer > Så vispas ägg). Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
- Spritsa eller klicka ut kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 minuter, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
- Förvärm ugnen på 125°C.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakorna kallna.
- Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
- Vispa ner äggula, hallonsylt och hushållsfärg.
- Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.
Kockens kommentar
Kakorna och kräm kan färgsättas på olika sätt med karamellfärg. Variera fyllningen med blåbär, pistage, saffran, choklad och annat efter eget tycke. Läs mer > Om makroner.Macarons, eller som de heter på svenska makroner, är en form av mandelkakor (läs mer > Om mandelkakor). Att få perfekta makroner är en ädel konst och ganska komplicerat. Jämför med recept > Macrons (makroner) på franskt vis.
Alternativ
Fler recept inom Spritsade kakor, kakkringlor
Liknande recept som Macarons (makroner) på Arlas vis
- 
                
                    Strassburgare, mördeg spritsad med krustyllTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vanillekipferln, österikiska mandelkakor, mandelhorn. Med nötter = nöthornTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Konjakskransar till farfarsfikatTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelbiskvier med mandelmassaTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Macarons (makroner) på franskt visTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Macarons (makroner) på Arlas visTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    ÖgonwhoopiesTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Tebröd, mandelkakor med mandelmassaTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lekebergskransar, spritsade kakaokransarTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Karl XII:s kringlor, adelskringlor och potatiskringlorTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    