Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Smör rumsvarmt

225.0 

gram

Strösocker

1.2 

dl

Kakaopulver

50.0 

gram

Äggula

2.0 

styck

Spritsverktyg >

 

 

 

Garnering:

 

Florsocker

2.0 

msk

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 566

Kcal / portion: 50

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2489 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 46%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 9 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 225.0 gram 66%

Strösocker 1.2 dl 18%

Kakaopulver 50.0 gram 8%

Äggula 2.0 styck 4%

Spritsverktyg > Äts ej

 

Garnering:

Florsocker 2.0 msk 4%

 

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugen på 175C.
  2. Smet: Rör ihop mjukt smör med socker. Blanda med siktad kakao. Tillsätt äggulor och rör ihop. 
  3. Forma: Spritsa små kransar direkt på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter.
  5. Garnera: Ta ut och låt svalna. Pudra över florsocker.

Kockens kommentar

Lekeberg är en kommun med 8.000 invånare beläget väster om Örebro. Receptet hämtat från receptboken "Vad man bakade i Lekeberg när mormor var ung" skriven av Sofia Sundström. Till skillnad från det recept som finns i kakboken "Sju sorters kakor" är denna deg ganska lös och därmed spritsbar. Receptet i Sju sorters kakor innehåller vetemjöl och är nästintill omöjlig att spritsa utan att spädas, vilket estniskans Antonia (som tagit bilden ovan) upptäckte. Se Antonias recept, klicka på texten under bilden. För att dessutom kunna läsa texten bör du kunna estniska eller Google-översätta.

Alternativ

Chokladlöv

Chokladprickar

Fler recept inom Spritsade kakor, kakkringlor

Liknande recept som Lekebergskransar, spritsade kakaokransar