 
              
              Foto: Antonia, Maitseid Maaltja Merelt (smaker från land och hav)
Lekebergskransar, spritsade kakaokransar
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 566
 
    
                Kcal / portion: 50
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2489 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 46%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 225.0 gram 66%
Strösocker 1.2 dl 18%
Kakaopulver 50.0 gram 8%
Äggula 2.0 styck 4%
Spritsverktyg > Äts ej
Garnering:
Florsocker 2.0 msk 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugen på 175C.
- Smet: Rör ihop mjukt smör med socker. Blanda med siktad kakao. Tillsätt äggulor och rör ihop.
- Forma: Spritsa små kransar direkt på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter.
- Garnera: Ta ut och låt svalna. Pudra över florsocker.
Kockens kommentar
Lekeberg är en kommun med 8.000 invånare beläget väster om Örebro. Receptet hämtat från receptboken "Vad man bakade i Lekeberg när mormor var ung" skriven av Sofia Sundström. Till skillnad från det recept som finns i kakboken "Sju sorters kakor" är denna deg ganska lös och därmed spritsbar. Receptet i Sju sorters kakor innehåller vetemjöl och är nästintill omöjlig att spritsa utan att spädas, vilket estniskans Antonia (som tagit bilden ovan) upptäckte. Se Antonias recept, klicka på texten under bilden. För att dessutom kunna läsa texten bör du kunna estniska eller Google-översätta.Alternativ
Fler recept inom Spritsade kakor, kakkringlor
Liknande recept som Lekebergskransar, spritsade kakaokransar
- 
                
                    Strassburgare, mördeg spritsad med krustyllTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vanillekipferln, österikiska mandelkakor, mandelhorn. Med nötter = nöthornTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Konjakskransar till farfarsfikatTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelbiskvier med mandelmassaTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Macarons (makroner) på franskt visTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Macarons (makroner) på Arlas visTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    ÖgonwhoopiesTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Tebröd, mandelkakor med mandelmassaTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lekebergskransar, spritsade kakaokransarTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Karl XII:s kringlor, adelskringlor och potatiskringlorTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    