Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vitfisk filé 600.0 gram 18%
Ägg 1.0 styck 2%
Äggula 3.0 styck 6%
Ricotta } 200.0 gram 10%
Vispgrädde 1.0 dl 14%
Hårdost riven 250.0 gram 35%
Matfett (smör) 1.0 msk 4%
Tillval:
Potatis 4.0 styck 10%
Kockskolan:
Om fiskgratäng > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Rensa fisk och skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i fisken 5 minuter. Ta ur fisken och låt torka på hushållspapper i 10 minuter (för att gratängen inte skall bli för vattnig).
- Smöra en stor ugnssäker form. Lägg fisken i botten av formen.
- Blanda ricotta, ägg och grädde och häll det över fisken. Salta och peppra lätt. Strö över riven ost. Gratinera i ugn i ca 40 minuter.
Kockens kommentar
Tillval: Vill man dryga ut rätten kan man lägga ett lager skivad potatis i botten på gratängen och sedan fisken ovanpå.
Passar till
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Fiskgratäng
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan