Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 480

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1920 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Salt sill urvattnad 4.0 styck 30%
Potatis 4.0 styck 14%
Köttrester 2.0 dl 14%
Ströbröd 0.5 dl 6%
Mjölk 1.0 dl 3%
Smör till stekning 2.0 msk 10%
Ströbröd 0%
Korinter 0.8 dl 6%
Fiskbuljong 4.0 dl 1%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Sirap 2.0 msk 7%
Ättika 12% 0.5 msk 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 24 tim )
- Salta ur sillen genom att lägga den i vatten över natten.
- Skala och koka potatis. Låt svalna. Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller mixa i matberedare.
- Blanda mjölk och ströbröd. Låt stå en stund för att svälla. Tillsätt ströbrödet till färsen. Forma till biffar som vänds i ströbröd. Stek i smör till fin yta.
- Koka korinter i buljong. Smölt smör i en annan kastrull. Slå på mjöl. Låt det fräsa i ett par minuter. Slå på korintbuljongen. Smaka av med salt, sirap och ättika. Servara med kokt potatis.
Kockens kommentar
I Bohuslän är denna rätt poppis.
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Sillbullar med korintsås
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan