Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 600.0 gram 26%
Vetemjöl 1.0 dl 9%
Ströbröd 1.0 dl 9%
Matfett till stekning 50.0 gram 15%
Salt 0%
Fyllningsförslag:
Kaviar (tub el. burk) 3.0 msk 6%
Purjolök 0.5 styck 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 22%
Mjölk 2.0 dl 5%
Lingonsylt rårörda konserv 2.0 dl 14%
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala potatis och koka den mjuk.
- Finstrimla purjolök. Blanda kaviar och purjolök. Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik.
- Bred kaviarsmet på filéernas insida. Lägg en flundrafilé över, tryck till lite.
- Vänd filéerna i mjöl+ströbröd. Om paneringen fäster dåligt, smeta lite olja på flundrans utsida och vänd sedan.
- Stek fisken på medelhög värme i panna i rikligt med matfett i cirka 2 minuter per sida.
- Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk eller grädde. Salta och peppra.
- Servera fisk och mos med lingon och/eller citronklyftor.
Kockens kommentar
Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. Till exempel är ansjovis med persilja ett gott alternativ. Variera också tillbehör. Varför inte lite räkost? Eller aromsmör?
ALTERNATIV
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Fyllda strömmingsflundror
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan