Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Abborre urtagen 4.0 styck 33%
Kantareller färska 200.0 gram 2%
Vetemjöl 1.0 dl 12%
Mjölk 1.0 dl 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 20%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 30%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Rensa svamp och fisk. Tvätta rent eller skala potatis. Koka.
- Häll mjöl på en tallrik. Häll upp lite mjölk i en djup tallrik. Rör ut lite salt och peppar i mjölet. Vänd fiskfileérna i mjölkblandningen och därefter i mjölet. Låt vila.
- Stek kantarellerna först några minuter i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och stek till fin färg. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
- Stek aborrfiléerna i rikligt med smör ett par minuter på var sida tills de blir gyllenbruna. Lägg tillbaka svampen så att den blir varm.
Kockens kommentar
Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Har man dessutom ett potatisland att tillgå är lyckan fullständig.
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Stekt abborre
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan