Vitlöks- och kaprismajonnäs

Foto: Patrik, Smaka & Se ¤

Vitlöks- och kaprismajonnäs

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äggula

2.0 

styck

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Vitlök

1.0 

klyfta

Rosmarin färsk

0.5 

kvist

Chiliflingor

1.0 

krm

Olivolja

4.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

Kapris

1.0 

dl

Svartpeppar nymald

 

 

 

Kockskolan:

 

Om majonnässåser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 0

Recept: 591 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 26%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 59 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 2.0 styck 17%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 1%

Vitlök 1.0 klyfta 1%

Rosmarin färsk 0.5 kvist 0%

Chiliflingor 1.0 krm 0%

Olivolja 4.0 msk 76%

Vatten 2.0 msk 0%

Kapris 1.0 dl 4%

Svartpeppar nymald 0%

 

Kockskolan:

Om majonnässåser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala vitlök. Repa av rosmarinblad från stammen. Finhacka kapris.
  2. Mixa med mixerstav, äggula, vinäger, rosmarin, chiliflakes och vitlök.
  3. Mixa ned olivolja först droppvis, sedan lite i taget till en tjock och homogen majonnäs. Läs mer > Om majonnässåser.
  4. Fortsätt att mixa och tillsätt vatten lite i taget för att späda majonnäsen till önskad tjocklek. Tillsätt kapris och smaka av med peppar. Ställ kallt.
  5. Servera till stekt/grillad fisk, kyckling eller kalv.

Kockens kommentar

Använd god olivolja. Det går också att använda olja från inlagda, grönsaker, soltorkade tomater eller liknande om man önskar sådan smaksättning. En variant är att smaka av såsen finhackade sardeller. Tillsätter man dessutom tonfisk under mixning och späder med kalvbuljong får man en vitello tonnato.

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Vitlöks- och kaprismajonnäs