Panerade lammracks på engelskt vis

Foto: Allrecipes, lammracks

Panerade lammracks på engelskt vis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammracks bit

2.0 

styck

Matolja till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Panering:

 

Vitlök

4.0 

klyftor

Rosmarin färskhackad

4.0 

msk

Vitt bröd smulat

3.0 

dl

Salt

2.0 

tsk

Svartpeppar mald

0.5 

tsk

Olivolja

4.0 

msk

Senap fransk osötad

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Mintgelé

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammracks >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2129 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 13%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 245 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks bit 2.0 styck 36%

Matolja till stekning 4.0 msk 22%

Salt och peppar 0%

 

Panering:

Vitlök 4.0 klyftor 2%

Rosmarin färskhackad 4.0 msk 0%

Vitt bröd smulat 3.0 dl 10%

Salt 2.0 tsk 0%

Svartpeppar mald 0.5 tsk 0%

Olivolja 4.0 msk 21%

Senap fransk osötad 2.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%

Mintgelé 2.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Så lagas lammracks > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Allrecipes", under bilden.

  1. Förbered: Blanda senap med mintgelé. Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
  2. Sätt ugnen på 225°C (se kommentar).
  3. Panering: Skala och finhacka vitlök. Finhacka rosmarin. Smula vitt matbröd. Lägg i bunke med salt och peppar. Tillsätt olja under blandning tills ingredienserna binder samman, håller ihop.
  4. Bryn: Salta och peppra köttet runt om. Hetta upp olja i het panna och bryn båda sidor till brun yta. Låt svalna något.
  5. Panera: Smeta på ett lager senap. Doppa köttbiten i paneringen och klappa till så att det fäster runt om. Täck revbenen med aluminiumfolie så att de inte svartbränns.
  6. Ugnsstek: Sätt in i ugnen i 15-18 minuter beroende på önskad genomstekningsgrad.
  7. Ta ut köttet och låt det vila 5-10 minuter innan det skärs i bitar.

Kockens kommentar

Ugn 225°C fungerar om man önskar rött kött. För rosa eller medium stekt bör temperaturen sänkas till 200°C respektive 175°C för att paneringen inte skall svart­brännas. Därvid bör tillagningstiden ökas till 20-30 minuter. Läs mer > Så lagas lammracks.

Mintsmak anses passa till lamm i den anglosaxiska världen. Antingen mintgelé som tillbehör eller hackad mynta tillsatt i paneringen. Gordon Ramsay använder persilja i sin panering. Kommentar: Starka smaker förtar ofta den fina smaken av fint lammkött. Senap kan ge besk smak vid upphettning.

Passar till

Potatismos

Råstekt potatis

Broccoli

Rönnbärsgelé e.d.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Panerade lammracks på engelskt vis