Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2129 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 13%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammracks bit 2.0 styck 36%
Matolja till stekning 4.0 msk 22%
Panering:
Vitlök 4.0 klyftor 2%
Rosmarin färskhackad 4.0 msk 0%
Vitt bröd smulat 3.0 dl 10%
Salt 2.0 tsk 0%
Svartpeppar mald 0.5 tsk 0%
Olivolja 4.0 msk 21%
Senap fransk osötad 2.0 msk 1%
Tillbehör:
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%
Mintgelé 2.0 msk 4%
Kockskolan:
Så lagas lammracks > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Allrecipes", under bilden.
- Förbered: Blanda senap med mintgelé. Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
- Sätt ugnen på 225°C (se kommentar).
- Panering: Skala och finhacka vitlök. Finhacka rosmarin. Smula vitt matbröd. Lägg i bunke med salt och peppar. Tillsätt olja under blandning tills ingredienserna binder samman, håller ihop.
- Bryn: Salta och peppra köttet runt om. Hetta upp olja i het panna och bryn båda sidor till brun yta. Låt svalna något.
- Panera: Smeta på ett lager senap. Doppa köttbiten i paneringen och klappa till så att det fäster runt om. Täck revbenen med aluminiumfolie så att de inte svartbränns.
- Ugnsstek: Sätt in i ugnen i 15-18 minuter beroende på önskad genomstekningsgrad.
- Ta ut köttet och låt det vila 5-10 minuter innan det skärs i bitar.
Kockens kommentar
Ugn 225°C fungerar om man önskar rött kött. För rosa eller medium stekt bör temperaturen sänkas till 200°C respektive 175°C för att paneringen inte skall svartbrännas. Därvid bör tillagningstiden ökas till 20-30 minuter. Läs mer > Så lagas lammracks.Mintsmak anses passa till lamm i den anglosaxiska världen. Antingen mintgelé som tillbehör eller hackad mynta tillsatt i paneringen. Gordon Ramsay använder persilja i sin panering. Kommentar: Starka smaker förtar ofta den fina smaken av fint lammkött. Senap kan ge besk smak vid upphettning.
Passar till
Fler recept inom Lammkotletter, lammracks
Liknande recept som Panerade lammracks på engelskt vis
-
Lambogskotletter
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Panerade lammracks på engelskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Currymarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Lammracks provencale med sparris och potatissallad
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammkotletter med rösti och katrinplommon
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalmarlåda med skånsk potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan