Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 110

GBR (GI) / port: 0
Recept: 440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Broccoli 300.0 gram 21%
Vatten 0.5 liter Äts ej
Salt 1.0 msk Äts ej
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 5%
Olivolja 3.0 msk 77%
Havssalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Skapat av: Årstiderna
Kock: Maximillian
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skölj broccoli och dela eventuellt i mindre bitar. Lägg i en skål.
- Koka upp vatten, gärna i vattenkokare. Häll över broccolin. Tillsätt salt och låt dra 5 minuter.
- Blanda en dressing under tiden av rivet citronskal, pressad citron, havssalt, peppar och olivolja.
- Låt broccolin rinna av. Lägg på fat. Häll över dressingen. Servera ljummen.
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Broccoli med citrusdressing
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget