För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Cooking With Cast Iron

Lambogskotletter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammbogskotlett

4.0 

st stora

Smör och/el. matolja

4.0 

msk

Vitlök

4.0 

klyftor

Rosmarin

4.0 

kvistar

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör

40.0 

gram

Mjölk

0.5 

dl

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammbog >

 

 

Så pannsteks kött >

 

 

Så deglaserar man >

 

 

Om stekskysås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 384 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammbogskotlett 4.0 st stora 44%

Smör och/el. matolja 4.0 msk 17%

Vitlök 4.0 klyftor 1%

Rosmarin 4.0 kvistar 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 22%

Smör 40.0 gram 12%

Mjölk 0.5 dl 1%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

 

Kockskolan:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så pannsteks kött > Äts ej

Så deglaserar man > Äts ej

Om stekskysås > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Cooking With Cast Iron" under bilden. Cast iron = gjutjärn.

  1. Förbered: Snitta fettkant så att inte skivorna böjer sig när de steks. Salta ytan.
  2. Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål. I filmen serveras kotletterna med potatismos och lättkokt grön sparris.
  3. Stek: Hetta upp en stekpanna med matolja på hög värme. Tillsätt kotletterna och smör efter en kort stund. Det skall hela tiden fräsa runt kotlett­kanterna, så tillsätt mer smör vid behov. Tillsätt smaksättare som vitlök och rosmarin. Lyft upp vitlöken på köttet efter ett tag så att de inte bränns och ger bitter smak.
  4. Vänd gärna kotletterna flera gånger för jämnare genomstekning, eller ös köttet kontinuerligt med stekfett. När ytan är fint brynt sänks värmen och köttet eftersteks till lätt rosa eller medium stekt. Peppra de färdigstekta kotletterna.
  5. Stektid: 1-1,5 minuter på var sida per centimeter tjocklek (2 cm tjock = 2-3 minuter per sida). Totalt cirka 5 minuter per sida.
  6. Sky: Deglasera pannan och tillred den stekskysås.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Lambogskotletter