För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalmarlåda med skånsk potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks skivad

12.0 

styck

Skinka rökt 1/2 cm skiva

4.0 

skivor

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Skånsk potatis:

 

Potatis

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Smör el. margarin

2.0 

msk

Standardmjölk

1.5 

dl

Vispgrädde

1.5 

dl

Oxfond koncentrerad

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Saltgurka

200.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Troppo Zeta Montepulciano d´Abruzzo

Smakrikt rött vin
Pris: 171 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3012 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 486 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks skivad 12.0 styck 20%

Skinka rökt 1/2 cm skiva 4.0 skivor 14%

Matfett till stekning 1.0 msk 3%

 

Skånsk potatis:

Potatis 800.0 gram 18%

Gul lök 1.0 styck 2%

Smör el. margarin 2.0 msk 7%

Standardmjölk 1.5 dl 3%

Vispgrädde 1.5 dl 18%

Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Saltgurka 200.0 gram 1%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (50 min )

  1. Skånsk potatis: Skala potatis och skär i tärningar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl, torka av lätt i handduk vid behov. Skala och finhacka lök.
  2. Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn potatisen i gryta på medelhög värme och i rikligt med smör cirka 5 minuter. Rör om. Sänk värmen när potatisen fått färg och tillsätt hackad lök. Fräs löken några minuter.
  3. Slå upp potatislöken i en sil för fettavrinning (ej nödvändigt). Häll tillbaka i grytan.
  4. Tillsätt mjölk och grädde, upp till 2/3-delar av potatisen i grytan. Låt sjuda på svag värme tills lagom tjock konsistens och potatisen mjuknat (cirka 15 minuter). Rör om då och då, för att inte brännas vid. Smaka av med sky (koncentrerad oxfond), salt och peppar.
  5. Kött: Lammkotletter steks i (grill-)panna på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida. Skinka lättsteks hastigt (bräcks) på var sida.

Kockens kommentar

Kalmarlåda består av skånsk potatis och stekt kött, som kan vara lammkotletter, rökt skinka eller baconskivor. Serveras med saltgurka och garneras med persilja.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Kalmarlåda med skånsk potatis