Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 155
 
    
                Kcal / portion: 753
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 3012 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammracks skivad 12.0 styck 20%
Skinka rökt 1/2 cm skiva 4.0 skivor 14%
Matfett till stekning 1.0 msk 3%
Skånsk potatis:
Potatis 800.0 gram 18%
Gul lök 1.0 styck 2%
Smör el. margarin 2.0 msk 7%
Standardmjölk (röd) 1.5 dl 3%
Vispgrädde 1.5 dl 18%
Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Saltgurka 200.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Skånsk potatis: Skala potatis och skär i tärningar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av 
väl, torka av lätt i handduk vid behov. Skala och finhacka lök.
 
- Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn potatisen i gryta på medelhög värme 
och i rikligt med smör cirka 5 minuter. Rör om. Sänk värmen när potatisen fått 
färg och tillsätt hackad lök. Fräs löken några minuter.
 
- Slå upp potatislöken i en sil för fettavrinning (ej nödvändigt). Häll 
tillbaka i grytan.
 
- Tillsätt mjölk och grädde, upp till 2/3-delar av potatisen i grytan. Låt 
sjuda på svag värme tills lagom tjock konsistens och potatisen mjuknat (cirka 15 
minuter). Rör om då och då, för att inte brännas vid. Smaka av med sky 
(koncentrerad oxfond), salt och peppar. 
- Kött: Lammkotletter steks i (grill-)panna på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida. Skinka lättsteks hastigt (bräcks) på var sida.
Kockens kommentar
Kalmarlåda består av skånsk potatis och stekt kött, som kan vara lammkotletter, rökt skinka eller baconskivor. Serveras med saltgurka och garneras med persilja.
Fler recept inom Lammkotletter, lammracks
Liknande recept som Kalmarlåda med skånsk potatis
- 
                
                    LambogskotletterSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Panerade lammracks på engelskt visSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Currymarinerade dubbla lammkotletterTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoliTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Lammracks provencale med sparris och potatissalladTid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Citronmarinerade dubbla lammkotletterTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betorTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Lammracks med saffranscouscousTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Lammkotletter med rösti och katrinplommonTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kalmarlåda med skånsk potatisTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              