Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks bit

2.0 

styck

 

Marinad:

 

Olivolja

0.5 

dl

Tamarisoja }

1.0 

dl

Havssalt

1.0 

tsk

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 

Tillbehör:

 

Polkabeta

4.0 

styck

Rödbeta

2.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Olivolja

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammracks >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Langhe Nebbiolo Fontanafredda

Kryddigt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1779 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 374 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks bit 2.0 styck 43%

 

Marinad:

Olivolja 0.5 dl 21%

Tamarisoja } 1.0 dl 4%

Havssalt 1.0 tsk 0%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

 

Tillbehör:

Polkabeta 4.0 styck 10%

Rödbeta 2.0 styck 5%

Rucolasallat 100.0 gram 2%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Salt 1.0 tsk 0%

Olivolja 2.0 msk 13%

 

Kockskolan:

Så lagas lammracks > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Marinera: Ansa och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienserna inklusive pressad citronjuice. Lägg racksen i en bunke och häll över såsen. Marinera i rumstemperatur i cirka 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tillbehör: Skala och tärna betorna. Lägg över i ugnssäker form. Häll på lite olivolja och salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
  4. Racks: Ta upp racksen ur marinaden. Hetta upp en grillpanna på högsta värme och grilla hastigt till fin yta på båda sidorna. Lägg över i ugnssäker form. Slå på marinaden.
  5. Sänk ugnsvärmen till 150°C och sätt in köttet i 15 minuter. Ta ut och låt vila 5-10 minuter utan att täcka över.
  6. Ta ut betorna ur ugnen och blanda dem med rucola och pressad citronjuice.

Kockens kommentar

I brist på polkabetor används rödbetor. I brist på tamarisoja används annan japansk soja.

Näring: 80% av fettet sitter i fettkanten. En hel del förvinner ner i pannan när racksen tillagas.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor