Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1779 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammracks bit 2.0 styck 43%
Marinad:
Olivolja 0.5 dl 21%
Tamarisoja } 1.0 dl 4%
Havssalt 1.0 tsk 0%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Tillbehör:
Polkabeta 4.0 styck 10%
Rödbeta 2.0 styck 5%
Rucolasallat 100.0 gram 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Salt 1.0 tsk 0%
Olivolja 2.0 msk 13%
Kockskolan:
Så lagas lammracks > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Marinera: Ansa och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienserna inklusive pressad citronjuice. Lägg racksen i en bunke och häll över såsen. Marinera i rumstemperatur i cirka 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tillbehör: Skala och tärna betorna. Lägg över i ugnssäker form. Häll på lite olivolja och salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
- Racks: Ta upp racksen ur marinaden. Hetta upp en grillpanna på högsta värme och grilla hastigt till fin yta på båda sidorna. Lägg över i ugnssäker form. Slå på marinaden.
- Sänk ugnsvärmen till 150°C och sätt in köttet i 15 minuter. Ta ut och låt vila 5-10 minuter utan att täcka över.
- Ta ut betorna ur ugnen och blanda dem med rucola och pressad citronjuice.
Kockens kommentar
I brist på polkabetor används rödbetor. I brist på tamarisoja används annan japansk soja.
Näring: 80% av fettet sitter i fettkanten. En hel del förvinner ner i pannan när racksen tillagas.
Fler recept inom Lammkotletter, lammracks
Liknande recept som Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
-
Lambogskotletter
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Panerade lammracks på engelskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Currymarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Lammracks provencale med sparris och potatissallad
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammkotletter med rösti och katrinplommon
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalmarlåda med skånsk potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan