Lammracks provencale med sparris och potatissallad

Foto: Svenskt Kött -

Lammracks provencale med sparris och potatissallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks bit

2.0 

styck

Smör till stekning

1.5 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Sallad

 

 

 

Grön sparris färsk

200.0 

gram

Potatis kokt

4.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Bifftomater

2.0 

styck

Kapris

3.0 

msk

Citronskal

0.5 

styck

Ekbladssallat

 

 

Salt

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

 

Marinad

 

 

 

Rapsolja

2.0 

msk

Citronjuice

2.0 

msk

Sojasås

2.0 

msk

 

Dressing

 

 

 

Rapsolja

3.0 

msk

Hallonvinäger

1.5 

msk

Vatten

1.5 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om provencale ¤

 

 

Så lagas lammracks >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1747 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 468 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks bit 2.0 styck 44%

Smör till stekning 1.5 msk 8%

Salt och vitpeppar 0%

 

Sallad 

Grön sparris färsk 200.0 gram 3%

Potatis kokt 4.0 styck 16%

Rödlök 1.0 styck 4%

Bifftomater 2.0 styck 4%

Kapris 3.0 msk 1%

Citronskal 0.5 styck 0%

Ekbladssallat 0%

Salt 0%

Svartpeppar grovmald 0%

 

Marinad 

Rapsolja 2.0 msk Äts ej

Citronjuice 2.0 msk Äts ej

Sojasås 2.0 msk Äts ej

 

Dressing 

Rapsolja 3.0 msk 19%

Hallonvinäger 1.5 msk 0%

Vatten 1.5 msk 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om provencale ¤ Äts ej

Så lagas lammracks > Äts ej

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Skala och riv vitlök. Hacka timjan. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Ställ svalt.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera kött i 2 timmar.
  3. Förväll sparris i saltat vatten. Kyl i kallt vatten. Skär potatis i bitar. Skala och skiva rödlök. Skiva tomat. Riv citronskal.
  4. Krydda köttet och stek 3 minuter per sida.
  5. Blanda samman sparris, potatis, sallat, lök, tomater, kapris och citron. Krydda med svartpeppar. Placera köttet ovanpå salladen. Dekorera med timjan och vitlöksgroddar.

Fler recept inom Lammkotletter, lammracks

Liknande recept som Lammracks provencale med sparris och potatissallad